Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Mater rep 5.000 euros dels ajuts a projectes socials locals del COIBA
26/02/21
Mater rep 5.000 euros dels ajuts a projectes socials locals del COIBA
Mater rep 5.000 euros dels ajuts a projectes socials locals del COIBA
El projecte "Envellint junts" beneficiarà a més de 250 persones

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) destinarà 5.000 euros al projecte “Envellint junts” de l’organització  Mater, en el marc dels ajuts a projectes socials locals que el COIBA ha convocat enguany per primera vegada.

Amb aquests ajuts a projectes socials, el COIBA pretén col·laborar amb organitzacions sense afany de guany per impulsar iniciatives que contribueixin a millorar la qualitat  de vida de persones en situació de vulnerabilitat i a prevenir l’aïllament i l’exclusió social. 

En aquest cas, el jurat, format per 5 infermeres externes al COIBA, ha determinat que la proposta presentada per Mater reuneix els requisits sol·licitats i  s’ajusta a la línia d’actuació número 1 prevista en las bases (promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia). A aquesta convocatòria podien concórrer altres projectes dels àmbits següents: 

  • Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia.
  • Suport a a la infància. Promoció i desenvolupament social i educatiu d’infants i joves en famílies en situació de pobresa.
  • Millora de la situació de dones víctimes de violència masclista. Projectes de qualsevol àmbit: prevenció, conscienciació, formació, etc...
  • Atenció sociosanitària a col·lectius vulnerables.

El projecte “Envellint junts” te per objectiu afavorir l’envelliment actiu i saludable entre les persones usuàries majores de 45 anys dels serveis diürns  (Centre de Dia i Servei Ocupacional) i residencials de l’entitat, així com entre les seves famílies corresponents. D’aquesta manera, a través d’una una triple línia d’actuació (psicologia, fisioteràpia i salut i famílies), es vol detectar de forma primerenca situacions de vulnerabilitat i risc en el col·lectiu de persones majors amb altres capacitats;  desenvolupar actuacions proactives orientades a la prevenció del deteriorament físic, i cognitiu i de l’aïllament social, y desenvolupar intervencions quan  es produeixen aquestes situacions de deteriorament psicosocial  i de  salut. Està previst que aquest programa pugui beneficiar a més de 250 persones entre usuaris/es directes i indirectes.

La directora general de Mater, Bàrbara Mestre, la qual ha agraït  enormement el suport del COIBA, ha destacat que “la població en procés d’envelliment s’ha duplicat i que les situacions de doble dependència (es a dir, aquelles en las que persones usuàries i cuidadores principals són dependents) han augmentat de forma substancial”. “Entre un 27% y un 30% de la població total d’usuaris/es dels serveis diürns de l’organització està constituït per persones en procés d’envelliment”, ha explicat Mestre, recordant que “Mater duu anys plantejant accions orientades a prevenir el deteriorament i afavorir l’envelliment actiu”.    

Per la seva part, la presidenta del COIBA, Maria José Sastre ha recordat que una de les missions del  COIBA és “protegir la salut de les persones i  garantir la seguretat dels pacients  des d’una pràctica professional, ètica autònoma i competent” i que “som plenament conscients de que la prevenció i  la promoció de la salut és la millor inversió que es pot fer en qualsevol àmbit”. D’aquesta manera, va recalcar, “donant suport a projectes tan complets com “Envellint junts”, contribuïm a millorar la qualitat de vida de persones que en moltes ocasions es troben en situacions d’especial vulnerabilitat i, alhora, donam visibilitat a les necessitats dels col·lectius de persones amb altres capacitats”.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.