Portada / ACTUALITAT / Comunicats / Comunicat de la Junta de Govern sobre el Consell General d'Infermeria d'Espanya
08/04/21
Comunicat de la Junta de Govern sobre el Consell General d'Infermeria d'Espanya
Comunicat de la Junta de Govern sobre el Consell General d´Infermeria d´Espanya
Fa pocs dies saltava als mitjans de comunicació un "nou" presumpte escàndol de corrupció del Consell General d'Infermeria d'Espanya. Una informació que no per recurrent deixa de ser dolorosa per a aquells que defensam la dignitat de la nostra professió i reivindicam un Consell que representi els interessos dels professionals i de la professió, en benefici de la salut dels ciutadans.

Fa pocs dies saltava als mitjans de comunicació un “nou” presumpte escàndol de corrupció del Consell General d'Infermeria d'Espanya. Una informació que no per recurrent deixa de ser dolorosa per a aquells que defensam la dignitat de la nostra professió i reivindicam un Consell que representi els interessos dels professionals i de la professió, en benefici de la salut dels ciutadans.

Com sabreu, després d'un any sense reunions, un any especialment dur per a les infermeres, el dilluns se'ns va convocar a una reunió extraordinària per al mateix dimecres a tots els presidents i presidentes amb el Consell General. Una reunió en la qual s'anava a justificar una sèrie d'actuacions publicades fa pocs dies i que es poden veure en el següent enllaç: https://elpais.com/espana/2021-02-23/un-juez-investiga-un-viaje-de-lujo-de-40-personas-a-vietnam-y-camboya-pagado-por-el-consejo-de-enfermeria.html

És difícil explicar el sentiment d'impotència, quan al cap d'un any tan tremendament dur per a la nostra professió, la primera trobada en el CGE es destina a parlar de despeses desorbitades en viatges, cotxes i altres elements i activitats absolutament aliens a la infermeria.

Una reunió opaca en la qual no es va lliurar cap mena de documentació, malgrat la petició d'alguns presidents. Una trobada en el qual, lluny de donar explicacions, el president del Consell, Florentino Pérez Raya, es va dedicar a acusar el seu antecessor en el càrrec, Máximo González Jurado, de qualsevol irregularitat. Cal recordar que el senyor Pérez Raya va ser el vicepresident del CGE durant els últims 30 anys, difícil d'entendre el seu desconeixement de tals actuacions.

Des del COIBA consideram que, a la vista dels esdeveniments, no ens queda una altra que sol·licitar l'assumpció immediata de responsabilitats i una refundació del Consell General i de tota l'organització col·legial, amb la finalitat d'aconseguir una organització que representi amb dignitat i honorabilitat a les infermeres d'aquest país.

La posició del COIBA ha estat clara des de fa anys, votant, al costat dels col·legis d'Astúries i Navarra en contra dels pressupostos del CGE. Ara, ens mantenim ferms en la nostra posició i, sota cap concepte entrarem en lluites de poder entre dirigents presents ni passats del CGE, ni en campanyes d'emblanquiment d'imatge de cap representant d'aquesta organització.

Esperam que les infermeres siguem conscients de l'espoli al qual hem estat sotmeses, reaccionem i fem valer la nostra veu, participant de manera activa en els nostres col·legis i demanant les explicacions que se'ns deuen.

DESCARREGA AQUÍ EL COMUNICAT

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.