Portada / PROFESSIÓ / Alertes Sanitàries i Epidemiologia / Vacuna enfront de la COVID-19 de Janssen: conclusions de l'avaluació del risc de trombosi juntament amb trombocitopènia
21/04/21
Vacuna enfront de la COVID-19 de Janssen: conclusions de l'avaluació del risc de trombosi juntament amb trombocitopènia
Vacuna enfront de la COVID-19 de Janssen: conclusions de l´avaluació del risc de trombosi juntament amb trombocitopènia
Conclusions del Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància Europeu (PRAC)

Després de l'avaluació de les dades disponibles dels casos notificats a Estats Units, el PRAC ha conclòs el següent:

  • Després de l'administració de la vacuna enfront de la COVID 19 de Janssen poden aparèixer, molt rarament, trombosi en combinació amb trombopènia, com trombosi de sins venosos cerebrals (TSVC), trombosi de venes esplàniques i trombosi arterial.
  • S'han identificat vuit casos, havent-se vacunat a aquell país, fins al 13 d'abril, set milions de persones amb aquesta vacuna.
  • Els casos identificats s'han presentat en persones de menys de 60 anys de edat, majoritàriament dones en les tres setmanes posteriors a l'administració de la vacuna. No s'han identificat factors de risc específics per a la seva aparició.
  • Es recomana a professionals sanitaris i ciutadans vigilar la possible aparició de signes i símptomes de trombosi i trombopènia per al seu diagnòstic i tractament precoç.

Més informació, al document de l'AEMPS adjunt.

  • facebook
  • twiter
  • titulo cookies

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si contínues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.