Accedeix fent clic AQUÍ.
Pots accedir a l'informe fent clic AQUÍ.
Es recomana:
Més informació, al document d'alerta adjunt.
La revisió va ser motivada per l'aparició de casos greus, alguns d'ells mortals, de reaccions adverses cardiovasculars i altres reaccions greus de mecanisme immunològic.
Per a més informació, llegeix i descarrega l'alerta AQUÍ.
Accedeix al document-resum aquí o a les estadístique completes a la pàgina www.epidemiologia.caib.es, accés al menú esquerre: “Informació Epidemiològica “/ “sida-VIH”
Els medicaments afectats són els següents:
El defecte de qualitat observat consisteix en un problema amb el dispositiu de autoinjecció, que provoca que en algunes unitats calgui realitzar una força superior a l'establerta en les especificacions per activar l'administració de la dosi. Com a conseqüència d'això, existeix el risc que no s'administri la dosi.
Per a més informació, llegeix i descarrega l'alerta AQUÍ.
Imatge de Free-Photos, en Pixabay.
Full 40-2019. SVMDO 2018. Tos Ferina a les Illes Balears, any 2018. Dades definitives (part 1 de 2)
Imatge de Free-Photos, en Pixabay.
Full 39-2019. SVMDO 2018. Hepatitis A a les Illes Balears, any 2018. Dades definitives
Imatge de Free-Photos, a Pixabay.
Full 38-2019. La mortalitat a les Illes Balears per tumors. Any 2017
Imatge de Free-Photos, a Pixabay.
Imatge de Free-Photos, en Pixabay.
Full 37-2019. Malaltia Meningocòccica a les Illes Balears, any 2018. Dades definitives
Imatge de Free-Photos, a Pixabay.
L'Ondansetrón és un agent antiemètic autoritzat per al control de nàusees i vòmits induïts per quimioteràpia i radioteràpia citotòxiques, així com per a la prevenció i tractament de nàusees i vòmits postoperatoris.
Dades procedents de la literatura i la notificació de sospites de reaccions adverses mostren que també es prescriu fora d'indicació autoritzada, per a les nàusees de l'embaràs, però actualment s'ha demostrat que existeis un lleuger augment del risc de defectes de tancament orofacial en fills de mares exposades a ondansetrón durant el primer trimestre de l'embaràs.
Es recorda als professionals sanitaris:
Per a més informació, llegeix i descarrega l'alerta AQUÍ.
Imatge de Free-Photos, a Pixabay.
Full 36-2019. Nota sobre vacuna xarampió. Coordinación vacunes Illes Balears
Imatge de Free-Photos, a Pixabay.
Full 34-2019 SVMDO 2018 Legionelosi a les IB definitiu (part 1 de 2)
Imatge de Free-Photos, a Pixabay.
Full 33-2019 SVMDO 2018 Leishmaniasi a les IB, definitiu
Imatge de Free-Photos, a Pixabay.
Full 31-2019. SVMDO 2018. Sífilis a les Illes Balears, any 2018. Dades definitives (part 2 de 2)
Imatge de Free-Photos a Pixabay
L'exposició a la llum de nutricions parenterals que contenen aminoàcids i/o lípids, i en particular si se'ls afegeix vitamines o elements traça, produeix la formació de peròxids i altres productes de degradació que poden donar lloc a reaccions adverses greus en nounats prematurs.
Més informació al document de l'AEMPS adjunt
Imatge de Free-Photos a Pixabay
Després de la revisió de la informació disponible sobre el risc de malformacions congènites associades a l'ús d'aquest medicament:
Informació detallada a la nota adjunta.
Imatge de Free-Photos a Pixabay
Durant l'any passat es van notificar 3.268 IVEs (aproximadament 100 més que el 2017). Continua la moderada tendència a augmentar en els quatre darrer anys, sense arribar al màxim de 2011.
De les IVes a dones residents a Balears, la zona bàsica amb més casos és, per tercer any consecutiu, Emili Darder amb quasi 208.
Accedeix a l'informe complet fent clic AQUÍ
L'assaig clínic CARES, realitzat en pacients amb gota i antecedents de malaltia cardiovascular, mostra un augment significatiu de risc de mortalitat en pacients tractats amb Febuxostat comparatt amb els que han estat tractats amb alopurinol. Per tant, es desaconsella el seu us per a aquestes persones.
Consulta la nota completa AQUÍ.
El denosumab és un medicament autoritzat per al tractament de l'osteoporosi en dones posmenopàusiques i en homes amb risc elevat de fractures. Degut a la notificació d'alguns casos de fractures després de la suspensió del tractament, es recorda que Prolia únicament s'ha d'utilitzar en pacients amb elevat risc de fractures i es recomana als professionals sanitaris, abans de començar el tractament, considerar aquesta possibilitat.
Quan s'interrompi el tractament s'ha de seguir amb les recomanacions de les guies de pràctica clínica en relació amb l'estratègia terapèutica a seguir, a més de realitzar una estreta vigilància del pacient. Per a més informació, llegeix i descarrega l'alerta AQUÍ.
Els documents informatius estan publicats a la web http://vacunes.caib.es però també es poden consultar als següents enllaços:
Aquest risc també podria estar augmentat amb l'ús d'altres anticoagulants orals directes. En conseqüència, no es recomana l'ús d'aquests medicaments en persones amb Síndrome Antifosfolípid i antecedents de trombosi, especialment si són positius als tres anticossos antifosfolípids.
Llegeix i descarrega la nota de la AEMPS
Les dades d'un assaig han mostrat un augment del risc d'embòlia pulmonar i mortalitat global en pacients de 50 anys o majors amb artritis reumatoide i un factor de risc cardiovascular, tractats amb tofacitinib 10mg dues vegades al dia. Per això, s'ha iniciat una revisió del balanç benefici-risc en les seves indicacions autoritzades.
Llegeix i descarrega la nota completa AQUÍ
Accedeix a l'informe fent clic AQUÍ.
A causa de l'aparició de casos greus de reaccions adverses cardiovasculars i de mecanisme immunològic relacionades amb l'ús d'aquest medicament, s'ha iniciat una revisió del balanç benefici-risc en les seves indicacions autoritzades.
Com a mesura temporal mestrestant, s'ha restringit la medicació i es recomana als professionals sanitaris monitorar la perfusió del medicament, abans i durant tot el tractament.
Llegeix i descàrrega l'avís AQUÍ
L'AEMPS publica a la seva pàgina web informació sobre aquests casos registrats a la base de dades espanyola de sospites de reaccions adverses a medicaments (FEDRA) des de 1983. L'actualització de les dades es farà trimestralment.
Llegeix i descarrega l'alerta AQUÍ.
A partir d'aquesta data, el subministrament d'aquests medicaments es realitzarà únicament als hospitals i centres sanitaris validats i només podran ser prescrits per metges que hagin realitzat una sessió formativa online.
Llegeix la nota de l'AEMPS completa AQUÍ.
Un estudi realitzat en dones embarassades ha mostrat una menor exposició a elvitegravir i a cobicistat durant el segon i tercer trimestre en comparació amb el període postpart. Això podria provocar fracàs virològic i major risc de transmissió de la infecció per VIH al fill.
Es recomana:
Més informació al document d'avís adjunt.
La AEMPS recorda als prescriptors:
Descarrega el document d'alerta de la AEMPS fent clic AQUÍ.
Aquests medicaments són antitiroïdals. L'alerta de l'Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios ens indica:
Per a més informació, llegeix la nota de l'AEMPS fent clic AQUÍ.
En els dotze mesos anteriors a l'informe s'han incorporat 37 nous casos. Per illes, Mallorca acumula 2196 casos, les Pitiüses 368 i Menorca, 135. El 78% dels contagiats són homes.
Accedeix a l'informe fent clic AQUÍ
Llegeix en detall l'informe AQUÍ